1. Қызыл кітаптың міндеттері -
2. 6 - 10 см тереңдікте себілетін тұқым:
3. Жүрегі төрт бөлікті жорғалаушы:
4. Мәдени өсімдіктер:
5. Ағзаның иммунитет жүйесін құрайтын қан компоненті:
6. Сыртқы ортамен тікелей байланыс жасайтын мүше:
7. Тым жарқыраған жарықтың көзге әсері:
8. Екінші спермия ұрықтану нәтижесінде зиготадағы өзгерістер:
9. Саңырауқұлақтардың қоректенуі:
10. Жүректің кіші қанайналым шеңбері басталатын бөлігі:
11. Қолайлы жағдайда өскен қарағайдың биіктігі -
12. Гидраның ауыз қуысының айналасындағы қармалауыштарының саны:
13. Ашық реңді, шырынды жемістердің таралуы:
14. Гүлдің жеміс түзуге қатысатын негізгі бөлігі:
15. Сәндік үшін өсірілетін тауық:
16. Қылқұрттың қауіптілігі:
17. Әрбір жеке түрге тән хромосомалар жиынтығы, саны, мөлшері мен пішіні -
18. Мәдени өсімдіктермен арамшөптер арасындағы қатынас:
19. Ішкі секреция бездерінің бөлетіні
20. Жас өркен өсіп шығатын бүршік:
21. Бір тұқымбастамасы бар жатын -
22. Продуценттерге жататындар:
23. Рибосомалардың құрамындағы зат:
24. Бактериялардың көбеюі:
25. Қызанның отаны:
26. Тері бездері арқылы сыртқа шығарылатын заттар:
27. Табиғи өсімдік бірлестігіне жатпайтындар:
28. Жыртқыштар отрядына жататындар:
29. Гаструла бұл:
30. Ядро мембранасының (жарғақшасының) барлық қуысын толтырып тұратын зат: